Ecco Le Marche

Dit feit moet toch aandacht krijgen vooral de dag vòòr 8 maart, de internationale vrouwendag. Die hier echt gevierd wordt, want alle vrouwen gaan dan samen uiteten of samen iets speciaals doen. Vaak krijgt men in de kleine winkels nog een mimosa takje geschonken !

Vorig jaar zetten we Maria Montessori in de kijker, dit jaar stellen we jullie een totaal andere Marchigiaanse vrouw voor.

De 91ste editie van de Oscar is net voorbij en weten jullie dat er een Italiaanse was, meer bepaald een Marchigiaanse , die een Oscar won? Sara Pichelli,  mocht het felbegeerde beeldje in ontvangst nemen in de categorie van beste animatiefilms voor Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Sara werd geboren in Port Sant’Elpidio in 1983, een badplaats in le Marche. Zij ontwikkelde zich snel tot tekenfilm tekenares , maar ze werkte ook aan stripboeken. Haar voorkeur ging toch naar de animatiewereld en daar zou ze dan als eerste de Spiderman figuur van Miles Morales tot leven brengen. Een dikke proficiat dus voor Sara Pichelli !

Lijkt het misschien eigenaardig dat een Marchigiaanse deze prijs won ? In onze regio , meer bepaald in Loreto, startte nl. in 1995 een tekenfilmstudio die wereldwijd bekend werd in 2004  met zijn Winx club feeën ! Iginio Straffi  bedacht, regisseerde en produceerde deze animatieserie. Het verhaal van de serie draait om een magische wereld met zes feeën in de hoofdrollen. De serie telt al acht seizoenen met in totaal 208 afleveringen. Tegenwoordig  bezitten ze studio’s in Canada en de Verenigde Staten.

Aan alle vrouwelijke lezeressen: buona festa delle donne !

 

 


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *