Ecco Le Marche

Piacere, welkom op onze 3-talige blog over de regio Marche, ook wel Italië in het klein genoemd.

Laura , geboren en getogen Marchigiaanse uit Poggio Cupro, deelgemeente van Cupra Montana,  verzorgt het Engelstalige gedeelte.

Voor de Nederlandse versie ben ik ,Isabelle, verantwoordelijk. Mijn Italiaanse droom startte in 1999, wanneer internet nog in de kinderschoenen stond, mobiele telefoons nog niet echt in een broekzak pasten, van Sms’en nog geen sprake was, digitale fotografie nog een aanslag op de portemonnee betekende en programma’s als “ik Vertrek” nog moesten worden uitgevonden.

In 2000 belandden mijn man en ik toevallig in de Marche, waar we ons meteen thuis voelden en ons oprecht verbaasden over de talrijke verschillende landschappen; glooiende heuvels waarop nog middeleeuwse dorpen pronkten, de Adriatische Zee met een steile kliffenkust, een hooggebergte dat prachtige vergezichten bood en interessante cultuursteden die nog niet overrompeld werden door massatoerisme. Eenmaal het geschikte huis gevonden, settelden we ons in Poggio Cupro, een deelgemeente van Cupra Montana, waar we nu nog altijd met heel veel plezier wonen.

Na al die jaren kan ik me gerust Marche ervaringsdeskundige noemen en wil ik samen met Laura jullie dan ook uitnodigen voor een reis doorheen deze Italiaanse regio waar gastvrijheid heel hoog in hun vaandel geschreven staat.

Last but not least, Elke die de regio bekend maakt in het Duits. Zij en haar man kochten in 2010 een oud gebouw in Poggio Cupro dat ze lieten opknappen. Aanvankelijk diende het als vakantiehuis, nu verblijven ze er driekwart van het jaar.

Wij hebben er echt zin in om onze geliefde regio le Marche aan jullie lezers beter bekend te maken !