Ecco Le Marche

Als je een beetje geluk hebt als Italiaanse werknemer dan kun je een hele lange brug maken met de komende feestdagen; nl.25 april, bevrijdingsdag en 1 mei, dag van de arbeid. Het weer valt dan meestal ook al goed mee, dus ideaal om te wandelen met familie en vrienden om dan uiteindelijk te picknicken. Pranzo al saccco noemen ze dat hier, middageten uit de tas.

Laura neemt ons dan ook mee naar één van de mooiere wandeldoelen,

de beroemde Lame Rosse, (de rode lemmeten) ook wel bekend als “de canyon van Le Marche”. Deze verbazingwekkende natuurlijke sculpturen bevinden zich in de buurt van het Fiastra-stuwmeer, de perfecte plaats voor de eerder genoemde picknick ?

 

Ik moet eerlijk bekennen, deze trip staat nog altijd op mijn bucketlist na 19 jaar Marche…
Als je je auto in de buurt van de stuwdam laat, kun je gemakkelijk het pad vinden dat naar de Lame Rosse leidt. De tocht begint gemakkelijk op een onverharde weg door een steeneiken bosje, zeer aangenaam om er te wandelen, ook in de zomer. Aan het eerste kruispunt ga je rechts en aan het ga je links verder. Na 3 km beland je aan het meest uitdagende deel van de wandeling, de steile klim die naar de Lame Rosse leidt. Altijd handig om nu wandelstokken bij te hebben.

Deze formaties uit grind en klei werden gevormd door de jarenlange erosie van regen, wind en sneeuw. Je ziet ze al beneden voor de laatste stijging, maar je moet nog 15 minuten klimmen om ze allemaal te bewonderen. Gelukkig volgt er altijd een beloning na een inspanning; Het uitzicht is prachtig!!

De Lame Rosse veranderen nog altijd, ook nu nog, dus opletten en niet te dichtbij komen. Raak ze ook niet aan, want de erosie is een continu proces en je weet nooit wat er kan gebeuren!

Als je fit genoeg bent, kun je verder gaan in het bos, maar Laura wilde liever terug,, de picknick wachtte ? Die tocht zal dan voor een volgende blog zijn.
De totale wandeltijd, heen en terug, bedraagt  ongeveer 3,5 uur . Daarna zal de pranzo a sacco des te beter smaken !

Buona passeggiata !

 


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *