Ecco Le Marche

De zomer staat voor vers fruit. Maar in le Marche kon niet iedereen daarover beschikken. Zo ontstond o.a. de gevulde perzik als gebakje, een klein en zoet dessert.

mamma Graziella deed haar schort weer aan en legde ons uit hoe men die zoete gebakjes maakt !

De vulling van de perziken bestaat uit verschillende mogelijkheden: Nutella, jam, Franse vla, chocoladeroom.

recept voor Franse Vla:

4 eierdooiers
150 gr.  Suiker
30 gr.Meel
vanilline
250 gr. Melk
Geraspte schil van een citroen

Meng de eierdooiers met suiker en bloem in een pan. Voeg daarbij een zakje vanilline en de melk.Zet de pan op het fornuis en roer constant. Zodra het langer dan 3 minuten gekookt heeft, het vuur uitzetten en de citroenschil erbij doen.

Voor het deeg:

2 eieren
100 gr. Suiker
130 gr. Zonnebloemolie
100 gr. Melk
8 g half zakje droge gist
500 gr.Meel
24 halve schelpen van walnoten
Alchermes likeur
suiker om te versieren

Alchermes, een typische likeur van onze regio, wordt voornamelijk in desserts gebruikt. Het is een scharlakenrode drank, bereid door alcohol te mengen met suiker, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat en vanille, en andere kruiden en smaakstoffen.

Klop in een kom de eieren en voeg de suiker toe. Daarna de melk, olie en een half pakje gist erdoor mengen. Voeg bloem toe en maak een deeg. Het deeg is klaar als het homogeen en elastisch is en niet meer aan de vingers kleeft.
Neem de notendoppen (om het gat te maken waarin we de jam of room leggen) en bestrijk de buitenzijde ervan met olie (het zal gemakkelijker zijn om ze eruit te halen). Maak ballen met het deeg, druk het deeg zachtjes op de walnoot om een ​​halve perzik te krijgen. Plaats het op een bakplaat met het ronde deel naar boven gericht.

Bak in een statische oven op 180 graden gedurende 20 minuten, of in een geventileerde oven op 170 graden gedurende 20 minuten.


Plaats de vulling in alle halve perziken.

Bereid een kom met de Alchermes-likeur en een bord met suiker, combineer de halve perziken en probeer dezelfde grootte te kiezen.


Dompel de perziken kort in de likeur en vervolgens in de suiker .

Het dessert is klaar, buon appetito !!!

 


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *