Ecco Le Marche

De bar bestaat al sinds 1911, opgericht door de ouders van Angelo Capogrossi. We wisten dat het een bijzondere plek was, maar pas eergisteren geraakten we ter plaatse. Van buiten verschilt de bar niet veel met andere bars in Jesi, je zou er zo voorbij rijden.

Doch dat verandert meteen bij het binnenstappen…..allereerst de toog met de verscheidene huisgemaakte   ijssoorten, verschillend  naargelang het seizoen. Kleine keuze want men wilt het zo vers mogelijk houden. Daarna de toog waar men de drank kan bestellen, de muren al bedekt met antiek landbouwmateriaal en oude foto’s. Verderop betreedt men dan de “gelagzaal” waar men in de winter bij  frisse temperaturen gezellig bij een kaarsje kan bijkletsen in alle rust, genietend van een glas wijn.

Omringd door 3000 voorwerpen ooit door de Marchigiaanse landbouwers  gebruikt. Je kijkt je ogen uit. Een hele dag zou nog onvoldoende zijn om alles te zien.

Het is zomer dus we kunnen de achtertuin in, onverwachts belanden we in een  prachtige oase van rust en gezelligheid.

We vergeten helemaal dat we ons in Jesi bevinden. Het ijs smaakt lekker. Er is opzettelijk geen wifi, zodat de mensen wel met elkaar moeten praten.

Zoals reeds vermeld is het nog altijd een familiezaak waarbij de 5de generatie al een feit is. Ooit een bar met biljarttafel, sinds de jaren 50 kwam het ijssalon erbij. Tijdens de sixties veranderde het in een enoteca . Volgens Angelo moet je om de 20/30 jaar veranderen en dus startte hij zijn landbouw verzameling in de jaren 80.
Naast het ijs, kan je er wijn proeven en in de wintermaanden gluehwijn of vin brulé krijgen met typische streekkoekjes.

Is het een passie om al zolang een bar te runnen ? “nee” beweert Angelo Capogrossi, “het is eerder zoals geboren worden in een circus , dan wordt het moeilijk om die wereld te verlaten.” Als 8-jarige stond hij al te helpen koffie te maken, en dat is hij tot nu toe blijven doen !

 

Wil je de drukte van de stad ontvluchten ? Bar Trieste in de Viale Trieste 10 in Jesi, dichtbij het station.

 

 

 


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *