Ecco Le Marche

Rock around the Clok, King Creole, Barbara-Ann, Great Balls of Fire, Shout, Diana..

Nee hoor , we verhuizen niet naar Amerika van de jaren 50, je bent nog steeds op de juiste blog. Eigenlijk is het de Amerikaanse cultuur van de jaren 40 en 50 die naar ons, le Marche, verhuist; meer bepaald naar Senigallia.

Summer Jamboree is HET evenement van de zomer aan de Marchigiaanse kust. Gedurende 12 dagen overspoelt dit festival je non-stop met Amerikaanse muziek, traditie, kapsels, enz… De muziek is de echte hoofdrolspeler: er zijn ongeveer 46 gratis concerten die overal in Senigallia plaatsvinden. Niet alleen het hoofdpodium, maar elke kleine hoek biedt een optreden aan met drummers, sax-spelers en dansers. Want als we het hebben over muziek uit de jaren 40 en 50, kunnen we niet buiten het dansen. Het is ongelofelijk om te zien hoeveel mensen van over de hele wereld, in hun prachtige jurken bij elkaar komen en dan dansen alsof ze dit al jaren samen hebben gedaan. Als je naar hen kijkt ziet het er zo gemakkelijk uit dat je zelf ook een boogie woogie pas waagt.

Zin in een professionele les? Geen probleem! Het Dance Camp is er voor jou! Er zijn verschillende niveaus, van beginners tot gevorderden, om een ​​aantal rock’n’roll-bewegingen  aan te  leren of op te frissen. Jive, Lindy Hop, Tap, Charleston … je voeten zullen geen seconde stil staan.

Het is een gewoonte geworden mee te doen aan de Summer Jamboree, verkleed als een pin-up uit de jaren 50 of een knappe matroos, maar wat als we niet de gepaste outfit hebben? Geen zorgen, elke dag is er de speciale vintage markt met jurken, accessoires en alles wat je nodig hebt. Wil je er echt fifties uitzien ? Dan kun je terecht bij de kappers, die jouw haren in de juiste look knippen.

Ontbreekt nog het vervoersmiddel ? bezoek eens de oldtimerparade, je vindt vast een leuke auto.

Om het evenement compleet te maken, is er ook een Burlesque-show, met de meest verleidelijke artiesten uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.

Last but not least, ook het eten is vintage! Streetfood à la Tex/Mex wordt geserveerd op speciale locaties met een knipoog naar de maaltijden die we ons herinneren uit vroegere Amerikaanse tv-series.

Het programma zit behoorlijk vol, de strandtenten doen ook mee, o.a. The Velvet Beach, die elk jaar een vrolijke Hawaï Party organiseert met heel de dag door danswedstrijden . Bekijk het programma.

Zin in een nostalgietrip ? Let’s shake, rattle and go !


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *