Ecco Le Marche

Dit dorpje Braccano zou je normaal gewoon voorbij rijden , amper 150 inwoners telt het. De meesten bezoeken eerder Matelica, de stad waarvan het deelgemeente is.

Doch groot bleek de verrassing te zijn, toen we er voor de eerste keer stopten. We zochten een bar om iets te drinken en Braccano lag op onze route. De vriendelijke barman adviseerde ons,om eens door het dorpje te wandelen, want verschillende huizen waren versierd met Murales, muurschilderingen.

Nieuwsgierig geworden , besloten we om op verkenning te gaan en we werden niet teleurgesteld. Aan het ene huis hing precies de was uit, bij een andere kwam zogenaamd een vrouw uit een raam kijken….allemaal kunstwerken gerealiseerd door studenten van de kunstacademies van Brera (Milaan), Urbino en Macerata of buitenlandse artiesten. In 2001 startte het project en je mag Braccano gerust een echte openluchtgalerij noemen.

Regelmatig gaan we er dan ook terug, want er komen steeds nieuwe murales bij, sommige beginnen al wazig te worden onder invloed van de weersomstandigheden.

Bezoek je Matelica ? Stop dan ook even bij Braccano, de ideale plaats om cultuur en natuur met elkaar te verbinden, want vanaf de bar Ristoro il Murales vertrekken in de zomer ook allerlei geleide wandelingen door de natuur. Bovendien een leuke tip om met kinderen te doen !

 

 


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *