Ecco Le Marche

Morgen begint de herfst en geen betere plek in le Marche om dit seizoen  te beleven dan het eeuwenoude beukenbos van Canfaito. Canfaito komt van  het Latijns campum faitum en betekent beukenveld.

We trekken onze wandelschoenen aan, nemen een  rugzakje met picknick en fles water mee en rijden dan richting Pian dell’Elmo. Daar volgende we de de provinciale weg SP90 die naar Matelica leidt. Onderweg rijdt men voorbij de Monte San Vicino (aan je linkerkant) om dan bij de volgende scherpe bocht naar rechts, een smallere weg in te rijden. (bordje Canfaito) Daarna volgen er verschillende mogelijkheden:

Onderweg komt men de bordjes van de paden 209 ,169 en 171 tegen.

Ik wandelde er al in de winter, zomer en herfst , waarbij mijn voorkeur naar dit laatste jaargetijde uitgaat; de eeuwenoude beukenbomen, eentje zou zelfs 5oo jaar oud zijn, kleuren  het hele bos in prachtige herfsttinten.

Met de jaren vergroeiden de boomstammen en de takken tot allerlei grillige vormen , waardoor je je soms in een toverbos waant. In het pikkedonker eerder griezelige tentakels.

Je wandelt niet voortdurend in een bos maar bereikt tevens hoogvlaktes met fenomenale uitzichten. Soms bevind je je net boven de wolken , terwijl het dal beneden onder een wolkendek verstopt is. Dat geeft ook bijzondere taferelen.

Paddenstoelen in overvloed en ook de cyclaampjes komen hier en daar al even kijken.

Geraak je er niet in de herfst ? Niet getreurd, Canfaito is altijd mooi; sneeuwlandschappen in de winter, bloemenvelden in de lente of schaduwrijke koele plekken in de zomer . Altijd een excuus om Canfaito te bezoeken.

 


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *