Ecco Le Marche

2 december is het weer zover, dan begint de advent, de aanloop naar kerstmis. Onze blog mocht dan ook niet aan de kersttradities voorbijgaan, die weliswaar zelden een Marchigiaanse oorsprong kennen maar met de tijd een Marchigiaanse touch  gekregen hebben.

De jaarlijkse gewoonte om met kerst een kerstboom op te zetten, startte in Duitsland in de 16de eeuw en vanaf de 20ste eeuw verspreidde zich dit een beetje overal. Hier in le Marche ontwierp de gemeente Castelbellino de grootste kerstboom van heel de regio aan de hand van lichtjes. Met behulp van 7km stroomkabel en 73 neonlichten , lukte het om hun hele heuvel als kerstboom te laten schitteren ! een lengte van 434 meter, een omtrek van 1000m, een oppervlakte van 21.000 vierkante meter en een hoogteverschil van 134 meter. Jullie begrijpen dat deze boom al van verre goed zichtbaar is .

De kerstboom gaat bijna altijd op 8 december aan, een Italiaanse feestdag van de Onbevlekte Ontvangenis. Ook dit jaar gaat dit gepaard met festiviteiten in Castelbellino Stazione (beneden de heuvel) .

De hoofdkerstmarkt daarentegen vindt plaats in het historisch centrum van Castelbellino zelf (boven de heuvel).

Oh denneboom Oh denneboom wat zijn uw takken wonderschoon…..

 

 

 

 


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *