Ecco Le Marche

Binnenkort vieren we ook in le Marche weer carnaval, in Fano zijn de optochten al gestart ! De bakkers en Italiaanse mamma’s bakken al weken de lekkerste carnavals zoetigheden, zodat het snoepen zich tegenwoordig niet meer beperkt tot carnaval zelf. Vorig jaar verklapte Mamma Graziella hoe men cicerchiata maakt, dit jaar bereidt ze de Arancini (niet te verwarren met de Siciliaanse rijstballen). Er bestaan talrijke speciale carnavalslekkernijen in le Marche, dus zullen we nog enkele blogs  probleemloos kunnen vullen !

Ook deze keer weer een gefrituurde specialiteit, waarschijnlijk moesten de mensen zich vroeger nog goed vol eten voordat de 40 lange vastendagen startten.

Trek jullie keukenschorten maar weer aan, zie hier hoe de Arancini volgens Mamma Graziella worden klaargemaakt:

Ingrediënten:

Voor het deeg:
– 2 eieren
– 40 g zonnebloemolie
– 200 g lauwwarme melk.
– 500 g bloem
– 1 zakje droge gist
– 2 koffielepels suiker

Voor de vulling:
– 250 g suiker
– geraspte schil van 1 citroen
– geraspte schil van 2 sinaasappelen.

Bereiding:

In een kom de bloem met de droge gist en de suiker vermengen. In een andere kom de eieren met de lauwwarme melk en de olie mixen. Daarna langzaamaan  de bloem en het eimengsel samenbrengen en roeren. Vervolgens kneden totdat het deeg soepel wordt, een bal vormen, bedekken en dat op een warme plek ca. een half uur laten rijzen.

In de tussentijd maken we de vulling klaar: de citrusvruchten raspen , waarbij het raspmengsel samengevoegd wordt met de suiker.

Als het deeg voldoende gerezen is, verdelen we het deeg in 2 delen. Een deel laat men nog rusten, het andere wordt met een deegroller uitgerold tot een soort rechthoek van ong. 3mm dikte. Het deeg goed met water bestrijken en dan de helft van de vulling over het deeg verdelen waarbij men de randen vrijlaat. Dit wordt dan opgerold waarna we de rol in schijven van ca. 1 cm dikte snijden. Deze worden naast elkaar op een schaal gezet, bedekt met bakpapier. Idem voor het andere deeg.

De frituurpan opwarmen of de olie in een pan verhitten tot 170 graden. Dan telkens een deel van de Arancini goudbruin frituren. Af en toe de suiker uit de olie scheppen. De gefrituurde Arancini op bakpapier of stropapier (niet op keukenpapier) laten uitlekken. .

Een extra hulp biedt het filmpje:

Buon appetito en fijne carnaval !

 

 


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *