Ecco Le Marche

 

Ik had eerlijk gezegd, nog nooit van Pasta Reale (konijnklijke pasta) gehoord. Laura, onze Engelstalige blogster was er dol op en had ons zo nieuwsgierig gemaakt, dat Mamma Graziella ons de geheimen van deze speciale pastasoort onthulde.

De naam Pasta Reale verandert naargelang het huis waar je wordt uitgenodigd.; Naast Pasta Reale, kan het ook Pasta Imperiale (keizerlijke pasta), Pasta al Sacco (zakpasta), Minestra dell’Imperatore (Keizersoep)of Minestra Colorata (gekleurde soep) heten.

De naamverklaring is vrij wazig (zoals altijd als het gaat om de oorsprong van een traditioneel gerecht), misschien herinnert men zo het feit dat enkele ingrediënten (zoals parmezaan en boter) moeilijk te krijgen waren, waardoor alleen koninklijke families zich die konden veroorloven. Of het feit dat dit soort pasta in de regio Emilia-Romagna belandde, door het Oostenrijkse hof ten tijde van Maria Luigia, echtgenote van Napoleon I,

Het recept verschilt totaal van traditionele pastadeeg! Ik zou zeggen, schorten aan en  Mama Graziella’s aanwijzingen volgen:

ingrediënten:

Voor het gele deeg (= basisdeeg):

7 eieren
120 g Parmezaanse kaas
120 g griesmeel
30 g boter

Voor het groene deeg:

basisdeeg
2 bevroren spinazieblokjes

Voor het rode deeg:

basisdeeg
2 wortels
3 eetlepels tomatenpuree

Bereiding:
Kook de wortels en de spinazie en smelt de boter. Begin met het gele deeg: Klop in een kom de eieren, voeg dan de  Parmigiano, het griesmeel en de gesmolten boter toe. Giet het deeg in een bakplaat en bak het ongeveer 35 minuten op 180 graden.

Voor het groene deeg, volg je de aanwijzingen van het gele deeg maar voeg je de uitgelekte spinazie toe. Op een bakplaat verdelen en de oven in.
Wat het rode deeg betreft, worden de tomatenpuree en de gepureerde wortelen bij het gele deeg gedaan. De rest verloopt hetzelfde als bij de andere degen.

Eenmaal uit de oven, de deeglappen laten afkoelen, totdat ze koud genoeg zijn, om ze in reepjes en vervolgens in kleine blokjes te snijden. Meng de kleine blokjes en kook ze samen in een bouillon!
Het liefst zelfgemaakte kippenbouillon (dat wil zeggen, kook een soepkip lange tijd in kokend water met wortels, uien en kruidnagel), maar andere bouillonsoorten laten deze Pasta Reale ook wel smaken. Teveel blokjes gemaakt ? Je kan ze gewoon invriezen en bij gebruik bevroren in een bouillon doen.

Het filmpje met Mama Graziella verduidelijkt het recept:

Buon appetito !

 


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *