Ecco Le Marche

 

is een feit ! Met trots melden we dat de schrijfster ervan Laura Maiolini is…ja inderdaad onze collega Eccolemarche blogster verantwoordelijk voor het Engelstalige deel. De gids schreef ze dan ook zowel in het Italiaans als in het Engels.

Het is een leuke handige gids geworden met beschrijvingen, weetjes en tips en veel foto’s. Deze Cupramontana- in- Tasca gids werd uitgegeven bij de uitgeverij van Le Guide in Tasca, de reisgidsen in zakformaat. De uitgever Claudio Ciabochi startte enkele jaren geleden met deze boekjes over le Marche en de rest van Midden-Italië om dit deel van het schiereiland te promoten. De meeste zijn tweetalig, Engels/ Italiaans. Er zijn ook ééntalige uitgaven Italiaans en Engels en eentje werd zelfs in het Duits uitgegeven. Nederlands voorlopig niet.

Niet alle reisgidsen beschrijven louter een stad, er zijn er die de buitengewone Marchigiaanse plekjes vermelden, fietswegen in le Marche, de geheime oorden, legendes e.d.

Wil je weten welke gidsen er zijn ? Klik op deze lijst en je vindt ze allemaal. Men kan ze in de Italiaanse boekenwinkels, bij VVV’s of online kopen.

Veel lees- en reisplezier !


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *