Ecco Le Marche

Crema is vla in het Nederlands, en cremini kan worden vertaald als “gefrituurde vla”. Klinkt nogal raar nietwaar ? Dit is echt iets waar ze erg voor staan, in Le Marche! De eerste keer dat ik het proefde ? Tijdens een aperitief, waarbij we allerlei gefrituurde hapjes ontvingen. Tot mijn grote verbazing smaakten de gefrituurde blokjes in tegenstelling tot de andere borrelhapjes zoet !!! Dat was echt wennen ! Een soort puddingvla die men frituurde en serveerde bij zoute snacks. Tegenwoordig vind ik ze echt lekker en bestel ik ze extra !

Deze gefrituurde vla- blokjes maken dan ook meestal deel uit van de beroemde Marchigiaanse antipasti fritto misto (als voorgerecht dus) naast de olijven all’ascolana, mozzarelline (gefrituurde kleine mozzarella) en frietjes.Men eet ze dus nooit als dessert !

Zelf eens maken ? Probeer dan eens het recept uit van Mamma Graziella!

Ingrediënten:

 • 250 ml melk
 • 4 eidooiers
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 70 gr suiker
 • 20 gr maizena
 • 20 gr bloem
 • Schil van een halve citroen.

Om te paneren:

 • Paneermeel
 • Arachideolie
 • 2 losgeklopte eieren
 • Meel

Bereidingswijze:

Doe de melk en de citroenschil in een pan. Zet op middelhoog vuur en laat het koken, ondertussen af en toe roeren. Zodra het begint te koken, verwijder je de schil, zet je het vuur uit en voeg je de vanillesuiker toe.

Klop de dooiers apart met de suiker tot het romig wordt. Voeg de bloem toe, de melk die je in de pan had en zet alles weer op het vuur. Laat het koken, blijf roeren tot het compact en stevig wordt. Leg het opzij en laat het afkoelen tussen twee vellen bakpapier (je kunt er wat olie op doen). Rol eroverheen om het gelijkmatig te hebben. Het moet minimaal 3 mm dik zijn, maar hoe dikker hoe beter (het mag tot 1,5 cm zijn). Laat het afkoelen en zet het 30 minuten in de koelkast.

Neem drie kommen met vul ze respectievelijk met bloem, de losgeklopt eieren en het paneermeel. Neem de vla en snijd deze in blokjes. Doop elk blokje eerst in de bloem, daarna in de eieren en tenslotte in het paneermeel. Als je klaar bent, frituur ze dan ongeveer 1 minuut, of tot ze bruin worden.

Bekijk hoe Mamma Graziella ze klaarmaakt op YouTube:

Buon appetito !


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.