Ecco Le Marche

Het is weer zover !!! Het eerste lenteweekend staat voor de deur, dit betekent de Giornate Fai della Primavera. Elk jaar zorgt deze vereniging voor een ruime keuze aan te bezichtigen gebouwen, monumenten, villa’s en andere bezienswaardigheden die normaal gesloten zijn voor het publiek. Vergelijk het gerust met onze Open Monumentendagen.

De FAI of Fondo Ambientale Italiano werd als vzw (stichting) opgericht in 1975 met de Britse National Trust als voorbeeld . Ze zorgt voor het in stand houden van monumenten en gebouwen e.d. en sinds 1993 organiseert ze ook opendeurdagen in heel Italie.

Benieuwd wat er dit jaar op het programma staat? Ga naar hun website , klik op het woord Mappa (=kaart) . De Italiaanse kaaart verschijnt en zoom in de regio waarin je geinteresserd bent. Dan zie je welke gebouwen, fabrieken e.d. te bezichtigen zijn.

Wij zullen ook proberen om in le Marche verschillende plekkern te bezoeken. Dat lees je vast en zeker in de komende artikelen.


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *