Ecco Le Marche

Dit weekend openen weer talrijke wijnproducenten in heel Italie hun cantine: het is weer Cantine Aperte.
Je betaalt een bepaald bedrag bij de eerste cantina waar je een wijnglas en tasje krijgt. Vervolgens bezoek je dan met dat glas zoveel wijnboeren als je wilt. Sommige cantine zorgen bovendien voor hapjes, andere voor muziek, het is in ieder geval altijd gezellig en een unieke kans om meerdere verschillende wijnen te proeven. Bij de eerste cantina krijg je tevens een boekje waar alle deelnemende cantine vermeld staan.

Daar Laura, Elke en ik in de Verdicchiohoofdstad wonen, nl Cupramontana, vermelden we nog eens ons artikel over de belangrijke witte wijn: de Verdicchio.

De magische groen/witte druif waarmee men champagne, witte wijn èn een dessertwijn kan maken. In Cupramontana kan je tijdens het weekend van Cantine Aperte , de wijncooperatieve La Colonnara bezoeken. Vooral hun champagnekelder is zeer indrukwekkend !

Salute!!

Misschien komen we elkaar tegen bij één of ander wijnhuis !!!0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *