Ecco Le Marche

 

Het best bewaarde geheim van Italië, of het nieuwe Toscane, (weliswaar hoort geen enkele Marchigiaan dit graag) zomaar een greep uit de talrijke bijnamen die le Marche te horen krijgt. Nee dan liever l’Italia in una regione, Italië in het klein dus.

Sluit men zijn ogen en stelt men zich Italië voor…..meteen verschijnen het azuurblauwe zeewater, de golvende heuvellandschappen, adembenemende panorama’s , hoge bergtoppen, middeleeuwse stadjes met leuke steegjes , piazza’s met gezellige terrasjes, trattoria’s met lekker eten en heel veel zon !

Ook in le Marche kan men ‘s morgens genieten van het mooie uitzicht boven op een berg en in de namiddag een duik nemen in de golven van de Adriatische Zee. Hierbij rijdend over golvende heuvels met op elke heuveltop een ommuurd historisch stadje, waar men in één van de steegjes een trattoria vindt met overheerlijke pasta nog klaargemaakt door la Mamma.

Guido Piovene, een schrijver uit de 50’er jaren, was dan ook één van de eerste om het op te merken in zijn Viaggio in Italia ( een reis door Italië) : “[..] Le Marche zijn niet zoals Toscane, Romagna, Abruzzo of zelfs niet zoals Umbrië.” Nee, want de regio Marche omvat alle andere regio’s samen !

Ondanks dit alles zijn de Marche nog altijd niet echt bekend, zelfs niet bij de Italianen. Dit hopen we dan ook bij onze lezers te veranderen door een realistisch, eerlijk en ander beeld te scheppen van deze prachtige regio.

Voor wie graag met cijfers goochelt hier al enkele gegevens over le Marche:

Iets meer dan 9.000 Km² groot.

69% heuvels en 31% bergen.

De kustlijn is ca.170km lang.

12 beschermde natuurparken.

Iets meer dan 1,5 Miljoen inwoners.

239 gemeentes en 234 musea.

Een honderdtal historische theaters.

Le Marche biedt voor elk wat wils dus.

Nog niet overtuigd ?

Bekijk dan de filmpjes van de Dienst Toerisme Marche !

Categorieën: Le Marche

1 reactie

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *