Ecco Le Marche

Gisteren stond de Valle Scappuccia , een mooie vallei ten zuiden van Arcevia,  op het programma van de wandelgroep de podisti. Een wandeling dat men bijna heel het jaar door kan doen tenzij het enorm geregend heeft. De lente biedt natuurlijk de mooie bloemenpracht en in de zomer geniet men bijna heel het parcours van meer dan voldoende schaduw.

Er zijn verschillende variaties mogelijk op deze wandelroute, voor onze blog kozen we de gemakkelijke weg: vanaf Genga   richting Rocchetta, Arcevia rijden. Onderweg kom je het gehucht Capo La Villa tegen, hier parkeer je dan. Vervolgens neem je het pad dat naar de heuvel gaat. Er volgt gedurende 300m een steile klim (is het zwaarste stuk) om dan naar rechts af te slaan en het pad (107D) te nemen dat via een dicht bos afdaalt naar een prachtige vallei: de Valle Scappuccia. Op een zonnige dag, de place to be om te picknicken.

Volg dan de bedding van de beek, naargelang het seizoen met of zonder water, om dan beloond te worden voor alle inspanningen bij een magische plek: een overhangende rots.

Men loopt als het ware de rotswand binnen , zeer spectaculair. Soms is het letterlijk natte voeten werk om  uit deze rotsformatie te geraken. Opeens sta je dan aan de asfaltweg. Deze weg naar rechts nemen en blijven volgen tot het gehucht Capo La Villa. Een gemakkelijke  wandeling ook voor de niet getrainde medemens !

Hulpmiddelen: de kaart Carta escursionistica delle Communità Montana dell’Esino-Frasassi of  de site waar je ook de langere wandeling kan downloaden of natuurlijk weer een kijkje nemen bij de podisti.

Buona passeggiata


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *