Ecco Le Marche

Wandelen en eten , komt jullie dat niet ergens bekend voor ? Ja onze blog over het evenement Magnalonga. Dat was wandelen, eten en dansen rond Cupra Montana, georganiseerd door de Volksdansgroep Masaccio.

Sinds 2013 organiseert de gemeente Cupramontana  Passeggiando en Degustando, (al wandelend en fijnproevend) rond dezelfde gemeente. Als extra krijgt de wandelaar uitleg bij  bepaalde gebouwen, monumenten of natuurgebieden, naargelang het thema van de uitstap.

Het eindigt dan eventueel met een concert maar altijd met een buffet met allerlei lokale delicatessen !

Zo wandelden we reeds  door de wijngaarden van de Verdicchiowijn, bezochten de verschillende kerken zoals die van San Michele, de abdij van Beato Angelo en maakten de inwijding mee van de gerestaureerde Romeinse fontein.

Vorig jaar genoten we van het concert in de koorommegang van de abdij van Beato Angelo.

De buffetten smaakten telkens weer, of in de open lucht, of opgediend in de abdij of in de enoteca van het wijnetikettenmuseum.

Zondag gaan we weer op stap en deze keer wandelen we naar het grottenklooster van de witte broeders of de eremo dei frati bianchi. Hier zal een gids ons opwachten en ons de vroegere monnikencellen, hun kapel en  grottenwoningen tonen.

Daarna wacht ons op het einde van de wandeling weer een heerlijk buffet met Verdicchiowijn natuurlijk in het wijnetikettenmuseum. Onder begeleiding van muziek van Brutti di Fosco.

Heb je niets te doen ? Kom dan af !  Voor 10 euro ben je erbij.

Om 8 uur vertrekken we vanaf de piazza van Cupra Montana.

 


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *