Ecco Le Marche

Zelfs in deze moderne digitale tijd raken peuters en kleuters nog altijd gefascineerd door sprookjesfiguren zoals kabouters en elfjes. Ik herinner me zelf nog hoe enthousiast ik was op de sprookjesbossen uit mijn vroege kindertijd. In le Marche ontdekte ik Il Bosco incantato (het Betoverde Bos) aan de rand van het dorpje Sefro. De Marchigiaanse kunstenares Laura Pennesi realiseerde een sprookjeswereld met behulp van natuurlijke materialen.

Als je het bosje bezoekt in de winter, zie je in één oogopslag de meeste huisjes en figuurtjes; hier wonen elfjes, heksen en kabouters vreedzaam met elkaar. Maar ik ben er zeker van dat wanneer alle bomen weer hun bladeren hebben, dat je dan goed moet zoeken waar de figuurtjes allemaal wonen: in de bomen, onder de bomen…..

Tot mijn grote verbazing blijkt dat ook elfjes, gnomen en kabouters naar school moeten ! Als je goed zoekt vind je vast het gebouwtje met la Scuola !

Soms staan de bewoners naast hun huis, er wappert zelfs was aan de lijn….

Kortom een leuke plek voor kleine kinderen, maar zelfs als volwassenen vond ik het boeiend. Hoe meer je stilstond op een plek, hoe meer je ontdekte.

Wie weet is het ’s nachts spannender en komt deze plek wel heimelijk tot leven ????

Zijn de kinderen hun energie nog niet kwijtgeraakt, kunnen ze nog altijd terecht in de speeltuin ernaast.

Daarna raad ik jullie aan om nog om even in het winkeltje La Nicchia dei Sapori binnen te wippen, want hier vind je in het familiebedrijfje allerlei lekkere lokale heerlijkheden. Wil je picknicken, dan maken ze heerlijke broodjes voor je klaar.

De tocht er naar toe is ook een aanrader, je hebt er mooi zicht op de Sibillini bergen.


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *