Ecco Le Marche

Ken je het kleinste clownskostuum ter wereld? De rode neus! Zodra je er eentje aantrekt, lacht iedereen naar jou ! Dus waar wacht je nog op ? Ga je gang: neem er één bij de ingang van Monte San Giusto en dompel jezelf onder in de uitbundige en vrolijke sfeer van het Clown & Clown Festival.

Giulia…

Om een ​​idee te krijgen van de sfeer daar, hebben we Giulia alias Clown Caramella geïnterviewd. Ze is lid van de “VIP Vallesina” -vereniging, een lokale uitloper van de “Red Nose Clowns” in Jesi. Samen met ongeveer 60 andere vrijwillige clowns brengt Giulia vrolijkheid en gelach bij ziekenbedden, in bejaardentehuizen en bij kinderen en scholieren in de omgeving.

…alias Clown Caramella

Vorig jaar was ze op het Clown & Clown Festival in Monte San Giusto en ze beveelt het ons allen aan : Nog eenmaal kind zijn en jezelf onderdompelen in de kleurrijke en uitbundige sfeer van dit magische dorpje!

Het festival werd in 2005 gelanceerd met als doel de figuur van de clown in alle opzichten recht te doen: van circusclown tot straatartiest, van toverclown tot muziekclown en tenslotte tot de zeer belangrijke doktersclown. Bovendien wilden de organisatoren het belang van universeel, communicatief en therapeutisch lachen benadrukken.

Natuurlijk moet je geen clown zijn om het festival te bezoeken; het hele dorp doet mee en dat merk je wanneer je je eerste stappen in het dorp zet: overal, van het park tot aan de kerktoren, zijn door de bewoners prachtige en kleurrijke versieringen aangebracht.

Naast de kleurrijke decoraties vinden er natuurlijk opvoeringen, workshops en een realityshow, de “Clown Factor” plaats. Straatartiesten en internationale clownartiesten komen elk jaar langs voor dit festival.

Dit jaar, in 2020, zal het festival enigszins aangepast zijn, maar je zal nog steeds rode neuzen in Monte San Giusto zien lopen. Het festival vindt altijd plaats in het eerste weekend van oktober . Dit jaar zal je je eerst online moeten registreren. Maar geen zorgen, ben je er dit jaar niet bij, volgend jaar feesten de clowns weer volop hun festival !

Het festival is natuurlijk niet de enige gelegenheid om deel te nemen aan workshops en spelletjes. Een andere is de “Red Nose Day” (GNR, Giornata del Naso Rosso) op 11 oktober. Onze clown Caramella (Giulia) is bijzonder trots dat zij er de afgelopen jaren aan meedeed. Ook hier kunnen kinderen spelen, kunnen volwassenen dollen en ook hier zal iedereen een aanstekelijke lach op zijn gezicht hebben. Naast het programma is er een loterij om geld in te zamelen voor de clownsvereniging. Als je interesse hebt, kijk dan eens op de clowntherapie website van de
VIP Vallesina Group of de Facebook eventpagina!

We moeten een beetje op elkaar lijken om elkaar te begrijpen, maar je moet een beetje anders zijn om van elkaar te houden.

Er wordt gezegd dat vrijwilligerswerk iets is, dat je doet om anderen te helpen, maar, zegt Giulia: Deze 5 minuten waarin je anderen helpt, helpen jezelf meer dan anderen”. Deze wonderbaarlijke sfeer voel je vast en zeker door gewoonweg door de straten te slenteren tijdens het Clown & Clown Festival in Monte San Giusto .


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *