Ecco Le Marche

In dit bijzondere jaar zorgden talrijke Marchigiaanse en Italiaanse gemeentebesturen voor een uitzonderlijke kerstsfeer; sfeervoller en indrukwekkender.

Onze Engelstalige medeblogster Laura en ik kozen dan ook voor het videowrapping evenement in Fabriano, hierbij projecteert men sound en light videobeelden op historische gebouwen.

In Fabriano koos men hiervoor de 13de eeuwse palazzo del Podestà, de 16de eeuwse stadstoren en de 17de eeuwse kathedraal uit. De Piazza verwelkomde ons al van verre met een prachtige ster !

De projecties vonden om de 10 minuten plaats, er werd dan ook op de gebouwen afgesteld. Wij gingen even poolshoogte nemen aan de San Venanziokathedraal waar we helemaal alleen konden genieten van de prachtige videoprojectie ! Heel knap gedaan, muziek en beelden volledig op de contouren van het gebouw afgestemd !

Geniet met ons mee !

Daarna begaven we ons naar de Palazzo waar de projectie ons totaal overdonderde. Bellissimo !!!

Kijk maar:

Het schouwspel op de klokkentoren bleek te moeilijk om te filmen, maar hetgeen wat we gezien hadden, was voor ons al meer dan de moeite.

Onderweg stapten we nog even binnen bij de kerk van San Filippo waar de vereniging van de Infiorata (de bloementapijten) een prachtig Maria met kind tapijt hadden gerealiseerd !

Meer hadden we niet nodig om in een mooie kerststemming te komen !

Hierbij wensen we dan ook al onze trouwe bloglezers:
Buon Natale !!!!


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *