Ecco Le Marche

Eindelijk kon na een hele lange tijd, het team van Ecco Le Marche elkaar weer ontmoeten in mei. Afspraak bij Elke, meer bepaald in haar huis Casa Bambù ! Ook Nonna Franca en Mamma Graziella waren aanwezig; ons team eindelijk terug compleet!

Na een paar maanden herhaalden we onze bijeenkomst, maar deze keer met een bijzondere gast ! Elke kreeg bezoek van Silvia, een co-blogger van de Duitse blog LeckereKekse, een blog over recepten, boeken, films en nog veel meer! Deze naam deed een lampje branden bij Laura…Eureka! Zij zocht ooit een kerstrecept op die blog toen ze in Italië eventjes heimwee kreeg naar haar Duitse leven! Wat een toeval!

Silvia kreeg een geweldig idee: waarom niet samen iets bakken? We nodigden Mamma Graziella en Nonna Franca uit voor het feest en de middag ging voorbij met veel pret, wijn (hoewel alcoholvrij – we ontdekten het pas achteraf) – glurende gasten (kijk naar Otto, de man van Elke), smullen en drie verschillende soorten koekjes in de maak! Wat een leuke middag!

Elke bood haar goed uitgeruste keuken aan, Silvia, Mamma Graziella en Nonna Franca hun recepten en knowhow, ik was de officiële fotograaf en Laura de cameravrouw. De overige gasten hadden de grootste verantwoordelijkheid: ze moesten alle koekjes proeven! Aangezien Silvia en Nonna Franca bijna tegelijkertijd aan het bakken waren, zullen ze samen op één video te zien zijn.

Het recept van Mamma Graziella, de anijskoekjes, bleek het snelste, en legde Laura vast in één filmpje. 2 ingrediënten zijn hier vooral belangrijk, anijs en Mistrà, de anijslikeur. We gebruikten ze reeds in andere recepten: ciambelle di mosto voor de herfst en cicerchiata voor carnaval.

Ingrediënten:

– 200gr. bloem
– 2 opgeklopte eieren
– 70gr. suiker
– 25gr. olijfolie
– 10gr. anijs
– 20gr. Mistrà

Meng alle ingrediënten en maak vervolgens enkele vingerbrede kleine ringen. Leg ze op bakpapier en bak ze op 200° tot ze goudbruin worden. Laura slaagde erin om een leuke video te maken van deze leuke baknamiddag ! Niet alles liep van een leien dakje, Mamma Graziella en haar bril ;-)) , het talenmengelmoes Duits/Italiaans…de heerlijke anijsgeur moeten jullie er maar zelf bij denken.

Jammer dat jullie er niet bij konden zijn !


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *