Ecco Le Marche

Vorige week schreven we over de Magnalonga, de trektocht met eten en muziek. Komend weekend vindt er alweer een sportevenement plaats met wijn, eten en een goed humeur! Fietsclub Ciolla ASD plant een aantal fietsgerelateerde activiteiten, met als hoogtepunt een MTB-rit door de wijngaarden rond Cupramontana. De Ciollas en de wijnmakers kozen vantevoren een prachtige route uit, waarbij ze het parcours vrijmaakten; door de wijngaarden en een paar stops bij de lokale wijnboeren voor een verfrissing.

De deelnemers van de vorige fietstocht.

Wij van het Eccolemarche-team spraken vorig jaar met Marco, Simone en Roberto van de Ciolla-vereniging: de naam Ciolla is een dialectwoord voor Jolly, Joker in het Nederlands.Tijdens de Corona-pandemie, toen iedereen snakte naar frisse lucht en natuur, ontstond het idee om een ​​MTB-groep te vormen en uitstapjes naar oliemolens en wijnboeren te organiseren. Het telt nu 15 mensen, vrouwen en mannen, die elkaar elke zaterdagochtend ontmoeten voor hun fietstochten. Sindsdien organiseerden ze ook fietscursussen voor kinderen, documenteerden MTB-routes en voerden campagne voor e-bike oplaadstations en reparatiesets in Cupramontana. Maar ze wilden ook hun kennis van het gebied en hun goede contacten met de wijnboeren toegankelijk maken voor anderen en ook iets doen voor gezinnen. Vorig jaar organiseerden ze de eerste Pedalata tra i vignetti cuprensi (fietstocht door de wijngaarden van Cupramontana).

Elkes man deed vorig jaar mee, hij was zo enthousiast dat hij bijna niet kan wachten op de tweede fietstocht aanstaande zondag

In de aankondiging van vorig jaar stond “voor e-bike of MTB”, dus mijn man, die geen e-bike heeft, ging op zijn gewone mountainbike.

Er werd een hete, zonnige dag verwacht, maar de start en finish waren in het mooie, schaduwrijke Parco Colle Elisa.

Elkes man Otto beleefde de toer als mooi maar ook veeleisend – zowel qua terrein als qua techniek: geschikt voor mensen die al wat mountainbike- of e-mountainbike-ervaring hebben.

Hij bleek een van de weinige mensen te zijn die zonder elektrische ondersteuning reed. De overige ongeveer 80 deelnemers kwamen allemaal met e-bikes. Hij moest flink trappen om bij te blijven! Maar bij het afdalen bleek hij dan weer sneller ! Gelukkig waren er altijd pauzes bij de wijnboeren, waar water, wijn en soms iets te eten was en waar iedereen elkaar weer ontmoette.

Elke reed niet mee, want off-road rijden is niet echt aan haar besteed. Bovendien miste ze ook de nodige conditie. Maar natuurlijk reed ze in de middag naar het Parco Colle Elisa om aan de finish te staan. Hier startte men reeds al een feestje met eten en wijn, zodat de bezoekers en families de tijd plezierig konden doorbrengen in afwachting dat de deelnemers terug kwamen.

De barbecue stond al gereed !

En toen kwamen de fietsers aanrijden onder luid gejuich van de toeschouwers!

Voor de fietsers was eten en drinken bij het inschrijvingsgeld inbegrepen, maar als bezoeker kon men ook mits betaling van de kaart kiezen. Ze namen plaats aan één van de lange tafels, waar jong en oud gezellig kletsend van hun pranzo (lunch) genoten.
Een geweldige dag, niet alleen voor de fietsers!

Meer info: Hier is het Ciolla-programma voor komend weekend:

Op vrijdag (23 juni) is er muziek (DJ-set om 23.00 uur!) en eten en drinken vanaf 18.00 uur.
Op zaterdag (24 juni) begint om 17.00 uur muziek en eten met een fietsparcours voor de allerkleinsten. Op zondag (25.juni) kan men zich vanaf 8.00 uur inschrijven voor de MTB-rit, die om 9.00 uur start.
Om 12.00 uur gaan de eetstalletjes open, tegen 13.00 uur worden de renners weer verwacht en om 17.00 uur is er weer het fietsparcours voor de kinderen. Al met al een goed gevuld programma!

De tocht bedraagt 25 km lang met 900 m hoogteverschil, het dragen van een fietshelm is verplicht. De deelnameprijs inclusief eten en drinken bedraagt ​​25 EUR (of 15 EUR voor leden). Bij aankomst zijn er douches beschikbaar voor de deelnemers.
Wil je je alvast aanmelden dan kan dat telefonisch of via Whatsapp op 3315352995.

Wil je een e-bike huren om mee te doen, dan kan dat bij Agostinelli, maar dien je wel vooraf te bestellen: telefoonnummer 3392971314 (Silvano).

Overigens kun je op andere dagen ook e-bikes huren met of zonder gids van Agostinelli via het VVV-kantoor in Cupramontana – de Ciollas vertelde ons, dat hij over een behoorlijk goede uitrusting beschikt.

De vereniging Ciolla ASD heeft inmiddels een aantal van haar leden gecertificeerd als reisbegeleider, dus er zullen dit jaar zeker nog meer evenementen en fietstochten plaatsvinden. Geïnteresseerden kunnen de Ciollas volgen op Facebook of Instagram of contact opnemen via e-mail (ciollabike.cupramontana@gmail.com).
Wij zijn in ieder geval benieuwd naar hun toekomstige evenementen!


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *