Ecco Le Marche

Wie gaat er niet graag naar de markt ? Zeker als je reist; niets leuker dan langs de talrijke kraampjes slenteren, al kijkend en de speciale geuren opsnuivend !

Zelf bezoek ik graag de donderdagmarkt in de badplaats Senigallia. Mijn tip ook voor onze gasten als ze willen shoppen. Voor mij betekent dat altijd een dagje uit met mijn vriendinnen, want daarna eten we nog ergens op het strand en in de zomer maken we er zelfs een namiddagje luieren op het strand van!!!

Die markt heeft veel te bieden:

  • een grote markt met talloze kraampjes.
  • verschillende prijs- en kwaliteitsklassen: van goedkope tweedehands goederen tot boetiekmode.
  • veel “Made in Italy” producten tegen redelijke prijzen (maar ook goedkope goederen uit Azië).
  • de smalle steegjes van Senigallia geven een extra sfeer.
  • de markt is het hele jaar door geopend.
  • In de straten rondom de markt is altijd wel een parkeerplaats te vinden, maar velen komen ook met de fiets.
  • Daarnaast zijn er huishoudtextiel, handwerkmaterialen, sportkleding, schoenen en tassen.

Op de brede Piazza Garibaldi heb je veel ruimte met talrijke kraampjes, waar je goederen van goede kwaliteit vindt. Bijzonder is de vrije ruimte in het midden vòòr de San Pietro-kathedraal.

Maar ook de woeltafels en de dicht opeengepakte stands met goedkope goederen onder de portieken langs de rivier de Misa, de Portici Ercolani, hebben hun eigen charme (plus ze bieden bescherming tegen zon en regen). Hier ontdekte ik regelmatig leuke tweedehandskleren !

Zoek je eerder de voedingsmarkt ? Ga dan naar de historische Foro Annonario, waar enkele gastronomische kraampjes staan ​​met fruit, groenten, kaas en vlees.

Hoe dan ook, een paar keer per jaar is dat vaste prik, met enkele vriendinnen naar de markt in Senigallia. Niet dat we er altijd iets kopen… soms is het gewoon even slenteren en kijken. Natuurlijk betekent het ook dat we daarna nog naar de zee gaan. We lunchen er heerlijk, met nog wat zonnebaden op het strand. Sommige diehards onder ons wagen nog een duik in het zeewater, zelfs in oktober !

Meestal eindigen we dan nog met een lekkere gelato. Zo stopten we onlangs bij “Il Gelato di Rosita”, één van de populairste ijssalons in Montemarciano en beloonden onszelf met een fantastisch ijsje.

Hoe dan ook het blijft een toffe dag!

Heb je misschien ook zo’n lievelingsmarkt in le Marche ?


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *