Ecco Le Marche

1. De nationale trainer, Roberto Mancini, is Marchigiaan !

Wisten jullie dat Roberto Mancini uit Jesi komt, dus heel dichtbij onze woonplaats. Vanaf zijn 6de levensjaar begon hij te voetballen met rugnummer 10, dat hij heel zijn voetbalcarrière zou houden. Van Jesi verhuisde hij als dertienjarige naar Bologna. Met 16 jaar mocht hij al in de serie A spelen (de eredivisie), waarna hij al enkele maanden later bij Sampdoria Genova terecht kwam. Hier beëindigde hij zijn succesvolle voetbal loopbaan 15 jaar later.
De eer van de Azzurri verdedigde hij 10 jaar lang van 1984 tot 1994.

van Wikimedia Commons

Ook zijn carrière als trainer mag er zijn: zijn trainingsloopbaan startte in het jaar 2000 in Firenze, vandaar ging het naar Lazio Roma, vervolgens bij Inter Milaan om dan in 2009 bij Manchester City, de Premier League te belanden. Er volgde nog een Turks avontuur in Galatasaray, een terugkeer bij Inter om dan naar Zenit Sint Petersburg te verhuizen. Uiteindelijk riep het nationale team van de Azzurri hem in 2018, waar hij een heel nieuwe, jonge ploeg op de been zette met totaal vernieuwend voetbal voor Italië. Hij kreeg dan ook niet voor niets zijn plaats in de hall of fame van het Italiaans voetbal in 2016.

Zijn geboortestad Jesi dankt hem nu al voor zijn prestaties met het nationale elftal door overal plakkaten op te hangen:

Bovendien bedachten verschillende ondernemers uit de horeca Marco Tombini van de JackRabbit bar en Riccardo Staffolani, van de Transylvania Vinyl bar in samenwerking met de illustratrice Francesca Ballarini van Premiata Fonderia Creativa, deTipografia New TJ en het platform FlyFood een originele placemat voor de wedstrijd van zondag. Hierop vermeld dat de stad Jesi deel uit maakt van de droom ..van de trainer Roberto Mancini. Alle klanten die bij één van de horeca zaken van Jesi città da vivere iets nuttigen, doen dit op die leuke placemats.

In dit filmpje ziet men de presentatie ervan:

2. Zelfs in het buitenland eerde de trainer de Marchigiaanse keuken:

Mauro Santori chef kok van het restaurant I Ponti , bij het meer van Cingoli , reisde een aantal jaren mee naar Manchester City. De Mister, zo wordt een trainer genoemd in Italië, kwam geregeld in dit restaurant eten. Aanvankelijk wist Mauro niet of hij zou ingaan op de vraag om met de trainer naar Manchester te gaan, want zijn Engels was niet bijzonder, maar de Marchigiaanse keuken en in het bijzonder die van Macerata viel al gauw bij alle spelers in de smaak.

3. Omdat wij dit nieuwe team veelbelovend vinden.

Bovendien is Laura Italiaanse en nog meer Marchigiaanse, ik zelf half Italiaanse en reeds 21 jaar in le Marche woon en last but not least Elke ondertussen ook al enkele jaren een huis bezit in le Marche.

Dus Forza Azzurri we supporteren zondag voor jullie !!! Hopelijk jullie ook ????


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *