Ecco Le Marche

Wanneer het heel warm wordt, dan heeft men dikwijls geen zin om ergens naar toe te wandelen. Tenzij het gemakkelijk, koel en schaduwrijk is. Laura ontdekte een dergelijke tocht nl. Il Percorso delle Acque (de wandeling der wateren) in Pieve Torina !
De afstand bedraagt 8 km heen en terug langs het bergriviertje Sant’Angelo die het dorp Pieve Torina verbindt met het gehucht Fiume (letterlijk rivier) en zijn prachtige watermolen. Vandaar de naam Wandeling der Wateren.

Om de wandeling te starten, parkeer je op een kleine parkeerplaats recht voor de twee poorten. Zie hier de coördinaten :
Langs het pad vind je enkele picknick tafels in de schaduw ! Het pad is ook geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Op een kruispunt is er een kleine brug en een rotsformatie met enkele natuurlijke poelen. Het is echter ten strengste verboden om op de rotsen te klimmen, omdat die erg glad zijn.

Na enkele bochten en een mooie wandeling tussen akkers, kom je uit in Fiume, een heel klein dorpje waar een prachtige watermolen bewaard is gebleven. Binnenin zie je nog enkele voorbeelden van oude machines, twee grote molenstenen, een kleinere molensteen en een slijpschijf.

Volgens Laura een echte aanrader voor warme dagen… deze wandeling!


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *