Ecco Le Marche

De herfstdagen kondigen zich nog zonnig aan, de avonden daarentegen koelen af, zeker als je zoals wij op een heuvel woont. De winkels bieden nu langzamerhand herfstproducten aan; kastanjes, paddenstoelen… Dit is dan ook de tijd wanneer Elke graag restaurants bezoekt, want i.p.v. vis en zeevruchten krijg je nu de gelegenheid om de meer traditionele inlandse keuken te proeven, die van de heuvels, bergen en het platteland.

Zij is dan ook onze gastronomische medeblogster ! Vandaag stelt ze één van haar lievelingsrestaurants voor: “Le Copertelle” in Serra San Quirico.

Je vindt het in het historische centrum van de gemeente onder de Copertelle, eigen aan Serra San Quirico: overwelfde brede gangen uit de Longobardische tijd die het hele dorp omringen. Midden in deze gangen en dus beschermd tegen weer en wind, zit je aan rustieke houten tafels en geniet je van de typische gerechten uit de streek.

Serra San Quirico ligt dan ook direct aan de rand van het regionale park “Parco Naturale Regionale Gola della Rossa”, volledig omgeven door natuur. Zo staan ​​er vooral streekproducten met lokale ingrediënten op de kaart van le Copertelle. Sommige zijn seizoensgerechten die niet altijd verkrijgbaar zijn, zoals rivierkreeftjes of verse paddenstoelen of lokale wilde planten. Wel kan men altijd everzwijn eten, want die zijn er zoveel in de Marche.
Elke kon dan ook een mooie foto maken van bezoek van everzwijnen in haar tuin. Zelf hebben we die ook regelmatig bij ons huis, maar dan ’s nachts.

De menukaart van het restaurant stelt niemand niet teleur, het water loopt al uit mijn mond…:
Gnocchi al Pecorino di Fossa: huisgemaakte gnocchi met een in de grot gerijpte pecorino (schapenkaas). Niet iedereen houdt van het sterke aroma, maar Elke en haar man eten het graag af en toe.
Tagliatelle con Funghi Porcini : lintpasta met eekhoorntjesbrood, heel typerend voor de bergstreken van Italië en de Marche.
Strozzapreti ai Funghi:- korte gedraaide pasta zonder ei, met champignons (geen eekhoorntjesbrood) uit de nabijgelegen Monte Murano.
Penne di farro con la sapa e noci : korte speltnoedels met een saus van gekookte druivenmost en noten.
Pappardelle: bijzonder brede lintnoedels – met een saus van gans, everzwijn of lam.
Cinghiale del Parco : ragout van everzwijn uit het park in een rode wijnsaus van Monte Conero.
Coniglio con finocchio selvatico e olive : konijn met olijven gekruid met de wilde venkel dat hier overal te vinden is.
Tevens allerlei gerechten met lokale truffels op sneetjes brood (crostini), als omelet (frittatina), op pasta (gnocchi, ravioli), of op vlees (filetto en tagliata).

Alles komt uit de directe omgeving; maar er is voor elk wat wils: van vegetarische kaas- en paddenstoelenspecialiteiten tot typische rustieke vleesgerechten.

Misschien om te vermelden dat er geen frisdranken zoals cola zijn. Het interieur is iets voor nostalgieliefhebbers ! Elke en Otto zitten eigenlijk het liefst buiten onder de gewelfde bogen met prachtig uitzicht op de bergen van het regionale park. Bovendien eet je hier nog kwaliteitsvol tegen een schappelijke prijs, wat niet ongewoon is in le Marche.

Hier is de website van het restaurant. De menukaart is ook te downloaden in het Duits en Engels en je kunt direct een tafel reserveren op de website, wat Elke al met succes probeerde.

Combineer je gastronomisch uitje aan een beozek aan het Gola Rossa park, de grotten van Frasassi of het mooie dorpje Serra San Quirico en zijn mooie barokke kerk.

Categorieën: Restaurants

0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *