Ecco Le Marche

Eigenlijk weet ik niet echt meer hoe het was om als klein kind op een tuinbank te moeten klimmen. Dankzij het Big Benches Community Project kan dat weer.

In 2010 bouwde de Amerikaanse ex-auto designer Chris Bangle de eerste Big Bench of reuzebank in Clavesana in Piemonte. In 2009 verliet hij nl de autoindustrie om in Italie zijn eigen design bureau te openen. Samen met vrienden en buren ontwierpen ze de eerste reuzebank gelegen op een plek met prachtig uitzicht. Van het één kwam het andere, meerderen wensten zo’n bank te hebben. Doch men kon ze niet bestellen of kopen.

In 2015 ontstond de vereniging The Big Bench Community Project om in 2021 omgezet te worden in een Fonds. Dit laatste helpt iedereen die zo’n bank wilt maken.
De visie: om in een wereld waar men altijd maar nieuwe dingen wenst, het gewone of gebruikelijke te laten herbeleven zoals kinderen dat kunnen doen.

Zelf was ik heel nieuwsgierig om te weten of er in le Marche zo’n Big Bench te zien was ? Ja en zelfs niet eens zo ver van bij ons thuis, in Genga namelijk ! (in Matelica is er eentje gepland) Dus ik met mijn man de coordinaten ingetikt en zo belandden we op de juiste plek. Men bereikt het gemakkelijk met de wagen en er vertrekt zelfs een mooie wandeling, die van de Acquila of de Adelaarswandeling.

De reuzenbanken moeten altijd op een panoramische plek staan. Dat was hier ook het geval:

Maar op de bank geraken bleek niet zo eenvoudig. Erik, mijn man, meet 1,90 dus hij had minder moeite om erop te geraken. Wat een komisch zicht !

Zelf kroop ik langs de zijkant erop en andere bezoekers waren zo vriendelijk om een foto van ons beiden te maken !

Echt leuk en zeker met dat wondermooie uitzicht !!! Wat een mooi initiatief. Bovendien bleek er zelfs een picknickplek te zijn met een speeltuintje. Er was genoeg schaduw, dus ideaal voor een uitstapje op een warme zomerdag !

Wil je weten of er bij jou in de buurt ook zo’n bank staat of wil je zelf eentje realiseren ? Kijk dan hier op de website.


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *