Ecco Le Marche

Onze regio Marche telt een ongelooflijk aantal musea, bijna elk dorpje bezit er wel één. Dat kan gaan van een museum over hoeden en barbiepoppen tot beroemde kunstwerken van Rafael en Rubens.

Door gebrek aan middelen moet je wel wat moeite doen om de musea die zich in de kleine dorpen bevinden te kunnen bezoeken. Maar dan zie je ook iets speciaals.

Vanaf eind mei heropenen vele musea hun deuren en sommige besloten om dat heel de maand juni gratis te doen ! Le Marche telt 5 provincies, die elk wel één of meerdere gratis museum aanbiedt. Van diegene die we reeds in een vorig artikel bespraken, zullen we de link vermelden.

Provincie Pesaro-Urbino:
Pesaro: Het Nationaal museum van Rossini, het Stadsmuseum in palazzo Mosca, het huis van Rossini en het moderne kunst museum in de Pescheria.

Ancona: de gemeentelijke Pinacotheek Francesco Podisti, Het Omero museum, Palazzo Camerata en het cultureel centrum Mole Vanvitelliana

Macerata: het stadsmuseum in palazzo Buonaccorsi, het Sferisterium, het archeologisch park Helvia Recina en het ecomuseum Villa Ficana.

Fermo: Paleis van Priori, de Romeinse waterreservoirs, het Aquila theater.
Torre di Palme: het Archeologisch museum

Ascoli Piceno: de stads Pinacotheek, het Keramiekmuseum, het Pauselijke papiermuseum, het museum van de Late Middeleeuwen in het fort Malatesta en de moderne kunst galerij Osvaldo Licini.

Wist je dat:
– elke eerste zondag van de maand alle nationale musea in de Marche maar ook in heel Italie gratis open zijn ?
– alle 65-jarigen en ouder in alle nationale musea in le Marche en Italië gratis toegang hebben ?


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *