Ecco Le Marche

De eerste jaren dat we hier woonden, 20 jaar geleden, reisden we altijd met de wagen als we naar België of Nederland gingen, want er bestonden louter vluchten op Rome. Gelukkig veranderde dit de laatste jaren en breidde de luchthaven in Ancona Raffaello Sanzio zijn aanbod uit.

Reis je graag met de auto ?

Via Zwitserland of Oostenrijk ? Informeer je via de ANWB of bij de Touring over de kosten van de vignetten en/of tol in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Italië. Zo bepaal je wat het goedkoopste is .

Vanuit België namen we altijd de volgende route, naar Luxemburg, dan Frankrijk in via Metz, Nancy, Epinal, Mulhouse. Vervolgens Zwitserland in Bazel, Luzern, Gotthard tunnel of de pas als er teveel file was (de pas is heel goed te doen), Chiasso, Como, Milaan, Bologna, Rimini en dan is de eerste gemeente in de Marche Gabbicce Marche.

Wij reden zelden via Duitsland want vonden de autowegen vaak te druk of teveel wegenwerken.

Vanuit Nederland kan de bovenste route ook, maar men kan tevens via Duitsland , Keulen,Frankfurt en dan naar Bazel. Of men gaat via Keulen Frankfurt, Augsburg, de Brenner in Oostenrijk, daarna via Verona naar Bologna en dan komt men in Gabicce Mare, de eerste Marchigiaanse gemeente.

Reis je liever met het vliegtuig ?

De laatste jaren breidde de luchthaven in Ancona-Falconara uit en kunnen we direct naar Weeze, Brussel- Charleroi, Londen, Berlijn, Parijs en Muenchen vliegen.

Vliegveld Perugia , anderhalf uur rijden van le Marche, biedt een goed alternatief. Hier kan je naar Rotterdam, Brussel-Charleroi, Londen en Wenen.

Van Bologna uit, 2 uur rijden tot Ancona, vliegt men naar Brussel, Brussel-Charleroi, Eindhoven, Londen, Keulen, Berlijn, Frankfurt, Muenchen, Stuttgart en Wenen.

Pescara, 2 uur rijden tot Ancona, naar Brussel-Charleroi, Frankfurt-Hahn, Weeze, en Londen Stansted.

Roma Ciampino (3u 20 minuten) en Roma Fiumicino,( 3u 40 minuten) hebben talrijke vluchten, die men het beste op hun website kan raadplegen. Afhankelijk van welke luchtvaartmaatschappij je kiest, land je bij de desbetreffende luchthaven.

Auto huren is altijd het goedkoopste vanuit Nederland of België zelf, niet ter plekke. Logeer je niet in een stad , weet dan dat het openbaar vervoer in het binnenland, zeker in de zomermaanden tijdens de schoolvakanties (midden juni- midden september) niet veel voorstelt.

Met de trein:

Het gekke is dat je de beste info over internationaal reizen met de trein via de Duitse Bahn website vindt.

Wil je van Brussel of Amsterdam naar Milaan, dan is de snelste weg: Brussel/Amsterdam-Frankfurt en dan Frankfurt-Milaan. Er bestaat ook nog een nachttrein van Frankfurt naar Milaan.

Eenmaal in Milaan kun je via de Trenitalia site je reis boeken naar eender welke grote Italiaanse stad. Als je er op tijd bij bent dan kan je zelf echt goedkoop reizen ! Er bestaat ook een Frecciarossa van Milaan naar Ancona die de afstand op 3.20 minuten aflegt. Ik kan niet klagen over de Italiaanse spoorwegen, heb al meer miserie met de Belgische en Nederlandse spoorwegen meegemaakt die beduidend duurder zijn.

Tegenwoordig bestaat ook de Italo Spoorwegmaatschappij, waarbij men tevens van Milaan naar Ancona kan reizen.

Let op ! Als je een kaartje aan een loket of automaat koopt, vergeet die niet af te stempelen voordat je op de trein stapt !

Nog een mogelijkheid: de autotrein “Urlaub-Express” van Hamburg over Düsseldorf, Köln, Frankfurt, Würzburg, München, Kufstein, Innsbruck en Bozen tot Verona. Wel uitsluitend tijdens de zomermaanden.

Met de bus:

De laatste tijd is Flixbus populair, vanaf verschillende punten in België en Nederland kan je dan naar Milaan met de bus. Vandaar neem je dan de Flixbus naar Ancona.

Buon viaggio !


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *