Ecco Le Marche

Op zoek naar een mythische plek als vertrekpunt, een langzame stijging door een bos met af en toe zicht op een berg, klauter- en klimpartijen op rotsachtige ondergrond en uiteindelijk een wonder der natuur als beloning? Wandel dan zeker met ons mee naar de Foro degli Occhialoni.

Samen met de wandelgroep uit Cupramontana kozen we voor de lange tocht, d.i. vertrekken vanuit San Vittore di Genga, dichtbij de grotten van Frasassi. Een minder lang parcours start in het dorpje Pierosara.

We volgden de rood/witte bordjes route 117, direct het bos in.

Langzaamaan steeg het pad, af en toe genoten we van het zicht op rotsachtige bergen en op San Vittore dat langzaam onder ons verkleinde.

Het pad verliet even het bos en ging over op een stenen weggetje langs een rotswand om terug in de groene vegetatie te verdwijnen.

Een splitsing aangeduid met een rood witte markering op een steen, deed ons rechts afbuigen, naar ons eerste doel Grotta del Mezzogiorno (grot van het zuiden of van de middag). Een kleine steilte en een kale berg met verschillende grotten doemde voor ons op !

Wat een oogverblindend zicht op het dorpje Pierosara !

Even pauze om daarna terug te keren naar het kruispunt om het oorspronkelijke traject te hernemen naar de Foro degli Occhialoni. Het pittige deel startte nu, op handen en voeten soms, klauterend over rotsen,

zich vasthoudend aan boompjes om daarna beloond te worden; een overweldigende opening of Foro in een berg ! Af te raden aan personen met hoogtevrees.

Het bleef toch uitkijken om foto’s te nemen…Alpinisten kunnen langs een touw en allerlei klimgereedschap via het gat langs de andere kant naar beneden klimmen.

Wij besloten wijselijk terug te gaan via de weg waarlangs we gekomen waren. Op handen en voeten afdalen vormde al een hele uitdaging op zich.

De natuur waakte stilaan uit de winterslaap: muisdoorn (Ruscus aculeatus) en helleborussen in overvloed

Hongerig, Dorst? In San Vittore tref je genoeg mogelijkheden om bij te komen.

Nog niet genoeg adrenaline ondervonden ? Probeer dan het avonturenpark langs de snelstromende rivier. Rust en stilte ? Bezoek de romaanse San Vittore abdij en het museum. Overigens bevind je je vlakbij het natuurwonder van de grotten van Frasassi.

De wandeling bedraagt ca. 5,4 km lang, vraagt enige fysieke conditie en stevige wandelschoenen. Ongeschikt voor kleine kinderen en mensen die hoogtevrees hebben. Download hier het parcours.


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *