Ecco Le Marche

Nog nooit maakten we zo’n Indian Summer mee in le Marche; soms haalden we zelfs nog de dertig graden ! Toch trekken de landschappen om ons heen langzamerhand hun herfstkleren aan, de tinten bruin, rood, geel komen al tevoorschijn.

Tijdens de zonnige dagen wil je dan natuurlijk erop uit, in de natuur ! Daarom kozen we 3 wandelingen , waar je de mooiste foliage (in Italie gebruiken ze dit woord om de hersttinten in de natuur aan te duiden) aantreft ! Probeer de weekends te vermijden, want zeker de tocht in het oude beukenbos ontvangt de laatste jaren zeer veel wandelaars !

Wandeling 1:

Eén van mijn favorieten: het eeuwenoude beukenbos in Canfaito. Een beukenbos aantreffen in Zuid Europa blijft sowieso een speciaal item, want deze bomen geven de voorkeur aan frissere streken.

Wandeling 2:

Als je zoals wij in het wijngebied van de Verdicchio wijn woont, dan raden we je zeker aan om eens tussen de wijngaarden te wandelen ! De oogst is achter de rug, de wijnbladeren kleuren nu van geel tot rood ! Cupramontana stippelde dan ook een prachtige route uit langs de mooie San Michele vallei met de Verdicchio wijngaarden.

Wandeling 3:

Een fitness wandeling met een doel ? 430 treden tot een kluizenaarsgrot van de heilige Sperandia ! De foto’s nam Laura weliswaar niet in de herfst, maar we zijn er zeker van dat het in die periode ook de moeite waard is !!!!

Keuze genoeg dus om in le Marche de mooie Indian Summer te beleven…


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *