Ecco Le Marche

We schreven al regelmatig over de truffel, tja we wonen dan ook in dè Italiaanse regio waar je heel het jaar door truffels vindt. Het truffelmuseum in Acqualagna bezochten we, beleefden 2 keer een truffeljacht zowel in Acqualagna als in Rotorscio. Maar even een truffelmarkt bezichtigen, dat stond nog op mijn lijstje !
In onze regio keuze genoeg, maar we besloten langs te gaan in Pergola, want dat konden we perfect combineren met de heropening van de treinlijn Fabriano- Pergola. (hierover volgt nog een artikel)

Elke, Ursel (onze trouwe lezeres) en ik kwamen in Pergola aan en onze zoektocht naar een parking startte…op de één of andere manier belandden we in de smalle steegjes van Pergola, wat niet de bedoeling was. Het werd dan ook een heel spannende tocht , waarbij Elke haar rijkunsten naar boven mocht halen. Maar we vonden uiteindelijk wel een fantastische plek, direct aan de truffelmarkt zelf !

Otto, Elkes man en enkele vrienden zouden ons tegemoet komen. Het bleek rond het middaguur, zodat de drukte enorm meeviel. Iedereen zocht nu langzamerhand een plekje om te eten. Wij besloten om eerst wat van de sfeer op te snuiven en kraampjes kijken want nu kon dat nog gemakkelijk. Maar ook proeven !

De truffelliefhebbers onder ons, kwamen ogen te kort.

Maar ook als je niet van truffels houdt, vind je vast en zeker iets lekkers, paddenstoelen, kazen, visciola likeur (wilde kersen) , allerlei vleeswaren en ook ambachtelijke chocolade !

Bij het zien en ruiken van al dat lekkers, voelden we langzaamaan onze magen protesteren… Doch we waren met 7 personen en al gauw bleek , hoeveel eetgelegenheden er ook waren, zonder een reservatie zouden we niet gemakkelijk iets vinden.

Dan maar de groep splitsen, de aperitivo groep en de verkenners…

Gelukkig ontdekten we in een binnenhof van een oude palazzo, een mooie plek om te eten en waar de keuken nog open was. Hier zouden we dan onze truffellunch nemen !

Wil je de truffelmarkt in Pergola nog meemaken ? Zondag 17 oktober is de laatste keer in 2021.

Kan je dan niet ? Misschien passen de data van de truffelmarkten in Acqualagna , of die van Sant’Angelo in Vado of die van Amandola beter ?


0 reacties

Een reactie achterlaten

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *